Η συνοικία μας

Σχολικό έτος 2014-15, Β΄τάξη

Ύστερα από τη σημερινή βολτούλα που κάναμε στη συνοικία του σχολείου μας και αφού είδατε, ακούσατε, μυρίσατε και αισθανθήκατε, νομίζω ότι τώρα μπορείτε να γράψετε ένα κειμενάκι περιγράφοντας την. Αν έχετε εντοπίσει πράγματα που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα αναφέρετε. Αν έχετε να κάνετε κάποιες προτάσεις, είμαστε έτοιμοι να τις ακούσουμε. Μικροί μου συγγραφείς περιμένω, μαζί με τους συμμαθητές σας, τα κείμενα σας!

Δίπλα στο σχολείο μου έχει ένα πάρκο. Ακούω τον θόρυβο των αυτοκινήτων και θαυμάζω τα υπέροχα λουλούδια. Υπάρχουν πολλά σπίτια και αδέσποτα σκυλιά. Περνάω έξω από τα μαγαζιά και ακούω τους ανθρώπους να μιλούν για τα ψώνια τους. Μμμ! Τι ωραία μυρωδιά! Μάλλον έρχεται από το ψητοπωλείο. Θα ήθελα στο πάρκο να ήταν όλο πιο καθαρά και καινούρια. Επίσης να υπήρχε και μια λίμνη με πάπιες.
Νίκη

Γύρω γύρω από το σχολείο έχει ένα πάρκο και μια εκκλησία. Στο πάρκο έχει κούνιες, τραμπάλες, ένα τρενάκι και δύο μονόζυγα. Απέναντι από το σχολείο έχει δύο μαγαζιά. Το ένα είναι η υπεραγορά και το άλλο είναι το ΚΑΠΗ. Επίσης στο πάρκο μαζεύονται πολλά σκυλιά. Το καλοκαίρι πηγαίνω στο πάρκο και παίζω με τις φίλες μου.
Ιωάννα

Στη γειτονιά μου ακούω αυτοκίνητα να περνούν και παιδιά να παίζουν. Βλέπω την υπεραγορά, την παιδική χαρά την εκκλησία και το σχολείο μου. Το βράδυ μυρίζω τα σουβλάκια από την ψησταριά. Νιώθω ελεύθερος στη συνοικία μου.
Σταύρος

Γύρω απ’ το σχολείο μου βλέπω το φαρμακείο, το πάρκο. Μυρίζω τον γύρο. Αισθάνομαι ότι θέλω να κάνω κούνια. Ακούω τα πουλάκια που κελαηδούν.
Δέσποινα

Στη συνοικία μου θα βρεις τρία σπίτια, δύο μαγαζιά, μία εκκλησία δύο δρόμους.
Πέτρος

Η συνοικία μου έχει το γυράδικο, την εκκλησία, το πάρκο και άλλα διάφορα ωραία πράγματα. Η συνοικία μου είναι η πιο ωραία.
Κατερίνα Α.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s